Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vámpírok és amit kell tudnod róluk!!!!

2010.01.28

Vámpír fajták:

1.)Varacolaci (román):nagy erejű, halhatatlan démon, szép, sápadt bőrű ember formában is meg tud jelenni                                                                 

2.)Nelapsi(szlovák):erős,gyors,egy falut is képes kiirtani egyetlen óra leforgása alatt

3.) Stregoni Benefic: Itáliában ismert, vámpír, a jó oldalán áll és ellensége a gonosz vámpíroknak. 

4.)Félvér-dobog a szívük,tudnak sírni,elpirulni,emberkaját és vért is esznek,de a vért jobban szeretik,meleg a bőrük,halhatatlanok,szépek,ilyen pl.:Nessie Cullen

Fő jellemzőik:

1.Halhatatlanok:   

 Akár több száz évesek is lehetnek, Carlise Cullen 1640-ben született és 1663 óta vámpír. Laurent kb. 300 éves lehet. Ezért van abból az időből származó nevük. Miután az idővel együtt a nyelv is változik, ezért tűnik néha, hogy mintha más korból jöttek volna.Igaz, az idő múlik, de a látszat fenntartásához egy kicsit modernebbek lettek. Megtanulták használni az elektronikát és a divathoz, kocsikhoz is értenek. Alice jól tud iratokat hamisítani, a tőzsében való viszonyokat a látomásainak segítségével befolyásolni. Értenek a számítógépekhez is. A házuk is nagyon modern.

2.Vért isznak:

A vámpírok a nyakon keresztül szívják az emberi vért, azaz a legfőbb táplálékukat, amely szükséges az életben maradásukhoz. Ha bizonyos időn belül nem jutnak elegendő vérhez,legyengülnek és meghalnak. Ha egy vámpír vért szívott, két árulkodó kis sebhely marad a karon, a lábon illetve a nyakon. Ezt az éjszaka leple alatt teszik meg, és a hiedelmekkel ellentétben akárhová bejutnak. (Ha jártak ott, ha nem.) A kilétüket homály fedi, elképzelés azonban akad. Áldozatukat egy-egy vérszívás alkalmával nem ölik meg, de előfordul, hogy véletlen megkarmolják, illetve elvisznek egy hajszálat, vagy egyéb személyes dolgot. Lehet akár egy tárgy is. Ez annak a jele, hogy később még biztosan visszajönnek.

 

Cullen Coven:

A Cullen család vegetáriánus- csak állati vért isznak ( ez olyan, mintha valaki csak tofun élne- így írta le Edward) , sok vámpír nem is érti, hogy hogy tudnak csak állati vérrel beérni.

Házi vicc: - sokat érettségiznek, így sok érettségiző sapkájuk van különböző színekben, melyeket egy üvegben a falon tartanak díszként, valamint gyűjtik a baseball ütőket.

A vámpírok általában szeretnek baseballozni, ők is megtartották régi szokásaikat. Itt kitudják használni képességeiket. Rákerestem a vámpírok baseball ruháira. A ruháik az 1930-as évekből származnak,így ilyen stílusban készültek ezek is:

- csillog a bőrük a napfényben :(ezért nem mennek napfényre, mert akkor mindenki megtudná, hogy ők  mások)


- változik a szemük színe:


- aranybarnaárnyalatú minden vegetáriánus szeme - CULLENÉKRE IGAZ(Bella így fogalmazott:topáz színű a szemed.-Mondta Edwardnak)         


 - ha szomjas, akkor fekete - MINDEN VÁMPÍRRA IGAZ          


 - nem vegetáriánus szem: vörös - NOMÁD VÁMPÍROKRA IGAZ             


 - ha nomád vámpírból vega lesz- a kettő szín közti árnyalatú lesz a szemük, átváltozik

 

 - erősek, gyorsak mikor futnak, olyan mintha lebegnének a föld fölött; nagy súlyokat képesek megmozdítani és észrevétlenül elfutni

-  szépek: mindenkit elbűvölnek- illatukkal(édeskés), hangjukkal, arcukkal

- soha nem alszanak

- jéghideg, fehér bőrük van, olyan mint a márvány

- utálják a vérfarkasok illatát

- ők is ,, becézgetik" a farkasokat: korcs,kutya,

- képességek:  vannak olyan vámpírok, akik plussz képességeket is szereznek átváltozásuk után; például: Alice- ő ember korában is tudott a jövőbe látni, akármit megtud jósolni, csak a jövő változik; Edward- az emberek gondolataiban tud olvasni( kivétel Bella); Jasper- a hangulatot tudja változtatni

- nem kell lélegezniük, csak azért teszik, hogy szagolhassanak, gyorsan tudnak úszni a vízben

 

- van mérgük: ha valakit elakarnak kapni ezzel megtudják bénítani, de erre igazából nincs szükségük. Ha valaki életben marad, akkor 3 nap múlva átváltozik vámpírrá, hacsak egy másik vámpír ki nem szívja a mérget.

- a mérgükkel megtudják ölni a farkasokat

- öngyógyítást végeznek, ha egy másik vámpír megsebesíti őket, akkor a bőrük összeforr.

- ha egy vámpír megharapja a másikat, akkor örök lenyomata lesz a bőrén, ami kifakul és fogsor alakú. Egymást a vámpírok nem tudják megölni mérgükkel, a félvérek is csak betegek lesznek.

 

- a filmben szereplő Cullenék kedvenc ételei: Edward- hegyioroszlán, Emmett- grizzlimedve(de csak mérgesen)

Vámpírrá válás fajtái:

Egy vámpír általában megöli az áldozatát, de van olyan is, hogy megzavarják, így elmenekül. (pl.: Carlisle így változott át- az idős vámpírt megzavarták a falusi emberek, így ott hagyta.) Van olyan is, mikor direkt ,,készítenek,, vámpírokat (pl.: Victoria- Seattle-ben hatalmas eltűnések vannak, mivel vámpírokká változtatnak embereket.). És van olyan is, mikor direkt, de jó szándékból teszik(pl.: Carlisle- megmenti azokat az embereket, akiknek nincs más választásuk.)

A folyamat 3 napig tart nagy kínok között. Az áldozat ég belül, miközben elterjed a méreg a vérben. 3 nap után megerősödik a szaglás, a látás, a mozgás jobb lesz, nesztelen. Vörössé válik a szem, és egy év kell, míg aranybarna lesz, ha vega életmódot folytat. Megjelenik a szomjúság, az égető érzés, és az emberi ételt nem kívánja már.

- ellenségeik: a vérfarkasok, egyedül ők tudják elpusztítani a vámpírokat, hacsak nem öletik meg magukat a Volturival.  (esetleg más vámpírok is, de az ritka, hacsak nem ellenségek)

Cullen's címer: - oroszlán, 3 lóhere és egy kéz van rajta

- a kéz: a hitet; az oroszlán: az erőt ,vadságot és a lóhere: az örökkévalóságot , halhatatlanságot  jelképezi

 - a család titkára jellemző

 - minden tag hord ilyet

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.